***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! България се оттегля от евроатлантическата общност и инвеститорите започнаха да се оттеглят от България. Съобщения за мащабно украинско настъпление


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 12 май   

 

„ Българската страна внезапно загуби известност и българският държавен дълг се търгува на равнища, които са по-високи от италианския. 

В същото време сме с добър кредитен рейтинг. 

Причините за това са политическата криза; забавянето на участието в Еврозоната, в Шенген; подаваме сигнали, че не желаеме да сме част от НАТО; не можем да съставим евроатлантическо държавно управление. 

Всичко това основава чувство за риск и за обособяване на България от евроатлантическата общественост.

Нашите фантазии, че някой ще купува облигации, е глупава структура. България няма да може да продаде толкоз дълг на пазара, че да финансира декларираните критерии от 6% недостиг. Това ни отдалечава от Еврозоната и основава инфлационен напън “.

По думите на Янков последните данни за директните задгранични вложения също демонстрират спад в доверието към България. Той уточни, че у нас директните задгранични вложения са два пъти по-малко, в сравнение с в Сърбия и пет пъти по-малко по отношение на Румъния.

***

На 15 май, понеделник, от 15.00 часа, на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, посочен от най-голямата по бройка парламентарна група в 49-ото Народно заседание - тази на ГЕРБ-СДС.

***

***

Десислава Атанасова наруши съглашението, с което започва работа 49-ото Народно заседание, заяви на изключителна трибунка акад. Николай Денков от " Продължаваме промяната ".

" Това изяснява за какво имаме аргументи да бъдем деликатни в връзките с ГЕРБ-СДС ", сподели той.

***

" Според мен поръчката за освобождение на Гешев от страна на Мария Габриел е оферта към Политическа партия, с цел да поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ. Дори да не се стигне до предложение от предстоящ министър, актуалният министър е доста евентуално да го направи ". Това сподели за " Твоят ден " доцент Наталия Киселова.

***

Руското министерство на защитата отхвърли в четвъртък вечер известията за украински военни пробиви по продължение на разнообразни елементи на фронтовата линия в Източна Украйна. 

Часове по-рано, съветски канали в Telegram оповестиха за огромно украинско нахлуване в няколко региона, измежду които Соледар и Запорожие, разяснява Нова телевизия.

Украинските сили са почнали подготвителни интервенции преди дълго чаканата контраатака против съветските сили, оповестяват високопоставени военни представители на Съединените щати, представени от CNN.

***

***

В страната на „ свободното слово “…

Адвокатът ѝ сподели, че тя не се е признала за отговорна, защото не е осквернила гроба физически и не е търсила гласност за действието си.

Бележката, която Цибанева оставила на охранявания гроб в навечерието на рождения ден на Путин през октомври, гласи: " Родители на фанатик, вземете го със себе си. Той предизвиква толкоз доста болежка и проблеми. Целият свят се моли за гибелта му. Смърт за Владимир Путин. Отгледахте урод и палач ".

***

Той уточни, че Русия е виновна за компромати и видеозаписи с подправени вести, популяризирани в обществените мрежи и онлайн платформите против турската съпротива в навечерието на парламентарните и президентските избори в неделя, написа Българска телеграфна агенция.

***

Във вторник правосъдните заседатели във федералния съд в Манхатън присъдиха на 79-годишната Карол обезщетение за понесени вреди на стойност 5 милиона $.

***

„ За първи път горски пожар е задоволително огромен, с цел да повлияе на климатичните модели ", сподели доктор Том Мортлок от Центъра за проучвания на световното стопляне към Университета на Сидни.

Нивата на аерозолите, които пожарите са изпуснали в атмосферата, са високи колкото тези, отделени в процеса на огромни вулканични изригвания в предишното.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР